Svakome od nas to se već dogodilo: ne možemo se sjetiti gdje smo parkirali auto. Srećom, tu pomaže Google.

Dobra vijest: sve je to posve besplatno, i savršeno jednostavno – baš kao što očekujemo od Googlea.

Loša vijest: treba se pripremiti unaprijed – barem kada ste u inozemstvu, a tada je i najpotrebnije. Jer, ako se ne pripremite, morat ćete koristiti karte online – što i nije problem ako ste u rodnom gradu i državi, ali jest ako ste u roamingu: tada ćete korištenje karata skupo platiti, pa je mudro preuzeti karte unaprijed. Kao što smo opisali, kartu ćete preuzeti tako da u glavnom izborniku odaberete Offline karte i zatim Odaberite vlastitu kartu. Kada ju preuzmete (napravite to unaprijed, prije puta, na besplatnoj Wi-Fi vezi, pa vas neće ništa koštati), karta će vam ostati mjesec dana ili dulje.

Google Karte

Dakle, što treba napraviti? Otvorite Google Karte (Google Maps, ako vaš mobitel govori engleski), kliknite na plavi krug u sredini karte i kliknite na Spremanje parkirnog mjesta – kao na donjoj slici.

I – to je to! Nije bilo komplicirano, zar ne? Google je sad spremio gdje se nalazi vaš auto, i svaki put kada otvorite Karte prikazat će njegovu lokaciju crvenom pribadačom, uz natpis Parkirali ste ovdje. Sada slobodno možete prepustiti Google Kartama da vas povede do tamo.

A da lakše nađete put, Google ima još jedan „trik“: možete fotografirati mjesto gdje ste parkirali, i snimku „zakačiti“ uz spremljeno mjesto na Google Kartama – da ga kasnije lakše prepoznate.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.