Znate li što je to Street View? To je Googleova usluga koja nudi detaljne panoramske fotografije različitih mjesta na zemlji, koje možete pogledati u sklopu Google Karata ili neovisno, preko web stranice ili mobilnih aplikacija.

Da ne bi bilo jednostavno, Google nudi još nešto što zove Street View – a riječ je o mogućnosti da na Google Kartama pregledate ono što vas zanima na još jedan način. Do sada ste mogli uključiti dva načina prikaza: Satelit, koji prikazuje kako svijet izgleda iz satelita, i Teren, uz razne dodatne mogućnosti (Prijevoz, Promet…). Kada pregledavate Google Karte preko računala, na raspolaganju je još jedna mogućnost: Street View – a sada je ta mogućnost dostupna i na mobilnoj aplikaciji za Android (uskoro će i za iOS).

Google Street View

Do nje se dolazi tako da kliknete na ikonu u gornjem desnom uglu (iznad kompasa) i odaberete Street View. Dobit ćete drugačiji prikaz, nalik na „starinske“, papirnate planove grada, u kojem su debelim plavim crtama označene ulice i ceste. Kada kliknete neki detalj na plavoj crti, otvorit će se ono što znamo kao Street View: fotografije mjesta po kojima se možete kretati, u 360 stupnjeva.

To nije jedina nova mogućnost koju Google Karte dobivaju ovih dana: kako je Google objavio, od sada će se moći isplanirati put kombiniranjem različita transportna sredstva: javni prijevoz, bicikl, ridesharing

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.