Vlasnici Amazon Alexa uređaja već su navikli da im oni prikazuju korisne informacije i dok besposleno „čuče“ naslonjeni na stalak za punjenje. Isti trik sada je uposlio i Google: dok se vaš uređaj puni u cradleu, na ekranu će se prikazivati obavijesti, poruke, podsjetnici, vremenska prognoza, vijesti, kontrole za reprodukciju glazbe… što već odaberete (imajte na umu da neke mogućnosti, primjerice: vijesti, možda neće biti dostupne za Hrvatsku i na hrvatskom).

Iza svega toga stoji Google Assistant, a njegova nova mogućnost zove se Ambient Mode. Možemo ju očekivati kroz softversku nadogradnju za (neke) uređaje koje koriste (noviji) Android, a jučer su na sajmu IFA 2019 u Berlinu predstavljeni prvi uređaji s njim. Riječ je o dva tableta Lenova za kućnu uporabu: prestižnom modelu Yoga Smart Tab, u aluminijskom kućištu i sa snažnom multimedijom, te jeftinijem modelu za cijelu obitelj Lenovo Smart Tab M8. Ambient Mode će ponuditi i Smart Display 7, koji je zasad predviđen samo za američko tržište.

Lenovo Smart Display 7
Lenovo Smart Display 7

Google je najavio i da će novu mogućnost mnogi Android TV-i „pametni“ zvučnici, a premijeru na mobitelima doživjet će na dva modela Nokije: Nokia 7.2 s trostrukom kamerom od 48 megapiksela s optikom Zeiss, te Nokia 6.2 s PureDisplay tehnologijom.

Nokia 7.2
Nokia 7.2

Inače, Nokia je na IFA-i predstavila još više telefona – njih tri – koji ne spadaju u kategoriju smartfona, „pametnih“ telefona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.