Nikad čuli za TCL? Ništa čudno. Riječ je o jednom od najvećih proizvođača elektronike u Kini – ali proizvođaču koji vrlo oprezno nastupa van matičnog tržišta. Tek se nedavno odlučio izaći na globalno tržište svojim televizorima – i doživio je sjajan uspjeh (i na našem tržištu). To ga je očito ponukalo da okuša na tržištu koje još bolje poznaje: tržištu mobitela. TCL naime stoji iza brendova (još od 2005.!) i Blackberry, ali tek sada se odlučio izdati mobitel pod vlastitim imenom. Pogađate, riječ je o nečem posebnom…

TCL Plex je mobitel koji za 329 € nudi mogućnosti kakve bismo očekivali tek kod dvostruko skupljih modela. 6,53“ ekran zauzima više od 60% površine mobitela sprijeda, a hvali se HDR standardom. Sprijeda je i kamera od 24 megapiksela, a straga je glavna Sonyjeva od 48 MP, ali ti su i još dvije: Samsungova od 16 MP snima širokokutno, a treća Omnivisionova uskače kad je svjetla vrlo malo. Kamere znaju i par trikova: primjerice, mogu snimati super-spore scene brzinom od 960 sličica u sekundi.

Još bolji trik nudi Bluetooth: može se spojiti sa četiri uređaja istodobno, s tim da za svaki posebno možete podešavati glasnoću.

I ostatak specifikacija je na visini, a posebno imponira baterija (3.820 mAh, 18 W brzo punjenje) te memorija: 6 GB RAM-a, 128 GB ugrađene UFS 2.1 memorije – a ako vam to nije dosta, tu je mikro SD.

TCL Plex stiže na njemačko tržište 18. listopada, a nakon toga nadamo ga se susresti i na našem.

TCL Plex

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.