Tile je vodeći proizvođač Bluetooth trackera: malenih uređaja koji će vas alarmirati (doslovce, i to vrlo glasno) kada se udalji od vašeg mobitela.

Tile je dosad prodao 20 milijuna tih uređaja, i može se pohvaliti da je više od 90% dragocjenosti koje je štitio, a koje su prijavljene kao izgubljene ili ukradene, na koncu pronađene – ako ne direktno, onda preko mreže Tileovih korisnika: naime, kada jedan Tileov gadget, prijavljen kao izgubljen, dođe u domet drugoga, odmah će se prijaviti svom vlasniku.

Tile Sticker 3

Tile je jučer predstavio svoj novi, i dosad najmanji uređaj: Sticker, koji se – kao što mu ime kaže – jednostavno nalijepi na predmet kojeg treba štititi.

Sticker ima samoljepljivi sloj kojeg je izradio 3M a koji osigurava da se neće odlijepiti barem tri godine – koliko će  potrajati i baterija koja osigurava Bluetooth signal.

Sticker se tako može zalijepiti za bilo koji uređaj kojeg želite zaštititi: primjerice za kameru, laptop, bicikl… Dakako, vodootporan je. Oglasit će se glasnim alarmom kada se udalji više od 50 metara od vašeg mobitela (ili drugog uređaja koji prati signal).

Sticker košta 40 eura za pakiranje od dva komada, ili 65 za četiri.

Tile je istodobno predstavio i nove verzije svojih starih gadgeta: Slim koji je dizajniran kao kreditna kartica, tako da stane u novčanik, te Mate i Pro koji povećavaju domet i glasnoću alarma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.