Privlače vas digitalne tehnologije, kao izbor za profesiju? Ne moramo objašnjavati zašto – to je jasno kao dan – no zato ćemo ispraviti jednu vrlo čestu zabludu: ne morate biti „društvenjak“ po obrazovanju da bi se uključili (profesionalno) u digitalnu revoluciju.

U svijetu traženih digitalnih zanimanja ima mjesta i za vas – ne morate biti inženjer. Većina profesionalno uspješnih frontend developera ili UX dizajnera nije ni stekla svoje znanje kroz redovito obrazovanje. A tek specijalisti za internetski marketing ili stručnjaci za vizualizaciju podataka: ta danas iznimno tražena i lukrativna zanimanja do jučer nisu ni postojala, pa nije bilo ni formalnog obrazovanja za njih – ali vaše obrazovanje možda vas je već pripremilo za neke njihove tražene osobine…

Otkud početi, pitate se? Najbolje je učiti postupno, kroz savladavanje tehnologija kao što su HTML, CSS, JavaScript – jer se brzo svladavaju i otvaraju fantastičan prostor za dalje napredovanje.

Denis Udovčić

O svojim iskustvima na programu PHP i MySQL rado nam priča i Denis Udovčić, koji se nakon njega zaposlio u Siemensu. „Ono što sam našao bitnim u početku je stvoriti nekakvu rutinu koja uključuje učenje na svakodnevnoj bazi“, kaže Denis i dodaje: „Organizacija vremena teško može biti generalna po mom mišljenju, tako da smatram da osoba sama treba uvidjeti kako popuniti svoj raspored.“

„Uvjeren sam da svaka osoba uz dovoljno discipline može promijeniti karijeru u roku 6 do 8 mjeseci“, svjedoči Denis, koji danas radi u Londonu.

Algebra je vodeća hrvatska (i regionalna) institucija za cjeloživotno obrazovanje, koja nudi najširi spektar specijalističkog obrazovanja: od osnova informatike, preko razvoja aplikacija i dizajna do informacijskih tehnologija i digitalnog marketinga.

U slijedećem nastavku: Novi ljudi, nove prilike

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.