Google je jučer u New Yorku svoju veliku godišnju prezentaciju hardverskih noviteta Made by Google.

Glavna zvijezda prezentacije bio je mobitel Pixel 4, o kojem su glavni detalji već ranije iscurili u javnost – nema sumnje, u Googleovoj režiji. Tako nikog nije iznenadilo da će Pixel 4 koštati 799 dolara (stotinu više u XL varijanti, sa 6,3“ ekranom Quad HD razlučivosti, umjesto 5,7“ Full HD ekrana) na američkom tržištu, gdje će se moći kupiti od 24. listopada.

Naravno, otkriveni su i novi detalji; većina njih vezana je uz naprednu umjetnu inteligenciju i uz mogućnosti kamere. Tako novi senzori (radar Soli) obećavaju bolje prepoznavanje vašeg lica koje će otključati mobitel, a nova tehnologija Motion Sense prepoznat će vaše pokrete i omogućiti da izdaleka, pokretom ruke, stišate mobitel, odbijete poziv…

Google Pixel 4
Google Pixel 4

Po prvi puta, Pixel ima dvostruku kameru odostraga: druga nudi dvostruki zum. Poboljšano je i snimanje noću i uz slabije osvjetljenje (možete snimati i zvijezde, uz produženu ekspoziciju), kao i balans bijele i HDR mogućnosti, čije efekte možete pratiti uživo.

Nova aplikacija Recorder omogućuje da govor automatski pretvorite u tekst – dakako, to radi samo na engleskom, zasad. (Ta je aplikacija dostupna samo na Pixel mobitelima, ali PC World opisuje kako možete doći do gotovo svih njenih mogućnosti, koristeći aplikaciju Live Transcribe.

Google Pixelbook Go

Google je predstavio i novi Pixelbook Go, jeftiniji Chromebook – ali ne i jeftin: koštat će 649 dolara.

Predstavljena je i nova generacija Pixel Bud slušalica, ali tek općenito, jer će se u prodaji naći tek slijedećeg proljeća.

Google Nest Mini
Google Nest Mini

Predstavljen je i novi pametni zvučnik Nest Mini (49 dolara, od 22. listopada) – pametniji od modela prošle generacije, koji se zvao Google Home Mini, a izgledao gotovo identično.

Predstavljen je i pametni usmjerivač (router, po naški) Nest Wifi, koji će u SAD-u izaći u studenom za 149 dolara, a u našim krajevima tko zna kad/ako, te najavljen službeni početak igračke usluge Stadia 19. studenog.

Google Nest Wifi
Google Nest Wifi

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.