Jeste li znali da se u Hrvatskoj već mogu kupiti 5G mobiteli? Jedan od prvih je Xiaomijev model Mi Mix 3 5G, kojeg ovlašteni distributer Bijelić Co nudi u zagrebačkom Mi Storeu, a danas je predstavljen u zagrebačkom Bulldogu, gdje je demonstrirano kako radi na 5G mreži A1.

Obližnji odašiljač jedan je od pet na kojima A1 u Hrvatskoj isprobava 5G mrežu; ostala četiri su u Osijeku, Rijeci, Splitu i u sjedištu A1 na zagrebačkom Žitnjaku.

Kako smo se uvjerili, download cjelovečernjeg filma s Netflixa trajao je sedam sekundi.

„Xiaomi je svojim ulaskom na hrvatsko tržište u prosincu 2018. godine unio revoluciju kojom kontinuirano unaprjeđuje hrvatsko tržište pametnih telefona“, istaknuo je Viktor Bijelić, direktor tvrtke Bijelić Co, ovlaštenog distributera Xiaomija za područje Hrvatske, Austrije, Slovenije i Crne Gore.

„Xiaomijeva flagship Mix linija pametnih telefona poznata je po tome da pomiče granice onoga što očekujemo od pametnog telefona pa su tako 2019. godinu obilježila dva pametna telefona iz ove serije koja je poznata u svijetu po jedinstvenom dizajnu, premium materijalima i inovativnim rješenjima. Ponosni smo što imamo priliku predstaviti ovaj revolucionaran uređaj upravo s telekomunikacijskim inovatorom, tržišnim liderom A1 Hrvatska koji je prvi u Hrvatskoj, ove godine, na mobilnim uređajima demonstrirao 5G brzinu u živoj mreži”,naglasila je Katarina Mihalj, voditeljica komunikacija tvrtke Bijelić Co.

„Demonstracija 5G mogućnosti ostvarena je u stvarnim uvjetima na postojećoj mreži čime smo još jednom pokazali da je A1 Hrvatska spremna za novo tehnološko razdoblje“, poručio je Zoran Arambašić, direktor planiranja i razvoja radijske pristupne mreže A1 Hrvatska.

Mi Mix 3 5G

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.