Većina nas koristi Dropbox za spremanje datoteka koje trebaju nama, ali što kada ih poželimo podijeliti s nekim? Dropbox ima alat za dijeljenje datoteka, ali on je prilično ograničen i kompliciran. Slanje datoteka e-mailom često također ne dolazi u obzir: ne samo da je to spor postupak, nego velike datoteke najčešće ni ne možemo poslati – tako Gmail ima ograničenje od 25 MB, a većina drugih e-mail usluga omogućuje još manje. Stoga u takvim situacijama najčešće pribjegnemo specijaliziranim uslugama kao što je WeTransfer.

A sada, nakon četiri mjeseca zatvorenog beta testiranja, konkurentnu je uslugu konačno ponudio i Dropbox. Jučer predstavljen Dropbox Transfer možete koristiti da bi bilo kome (ne mora biti korisnik Dropboxa) poslali bilo koju datoteku (ne mora biti na Dropboxu), mapu ili datoteke ukupne veličine do 100 MB.

Ako Dropbox plaćate, može i više: do 100 GB. Korisnici koji plaćaju imaju i dodatne mogućnosti: mogu zaštititi dokumente zaporkom, kao i odabrati da datoteke ostanu dulje na raspolaganju prijateljima; inače se datoteke brišu nakon tjedan dana.

Dropbox Transfer je dostupan na web adresi dropbox.com/transfer te u iOS i računalnim aplikacijama; iz nekog razloga, Android aplikacija još uvijek ne podržava Transfer.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.