Microsoft je još lani najavio da će prebaciti svoj sve nepopularniji web preglednik Edge na Googleovu platformu otvorenog koda Chromium, i nakon što je u rujnu izdao prvu beta verziju, Microsoft je jučer najavio i datum izlaska konačne verzije.

Ona izlazi 15. siječnja slijedeće godine, na 90 jezika među kojima očekujemo i hrvatski, a u međuvremenu je izašla i Release Candidate verzija koju možete preuzeti ovdje.

Najveća razlika u odnosu na stari Edge je brzina, i – dakako – kompatibilnost, jer svi se trude uskladiti svoje web sadržaje sa Chromeom, pa automatski i sa Chromiumom.

Microsoft je predstavio i novi logotip Edgea, koji je već izazvao mnoštvo komentara.

Na svojoj razvojnoj konferenciji Ignite u Orlandu, Microsoft je sinoć najavio i još jednu vijest koja će zainteresirati (naj)širu javnost: izlazak Microsoft Office aplikacije za mobitele – Android i iOS – koja pod jednim krovom okuplja Word, Excel i PowerPoint.

Njome na jednom mjestu možete obaviti radnje za koje smo dosad navikli da zbog njih moramo otvarati više aplikacija i prebacivati se između njih: primjerice, usnimiti dokument kamerom, pretvoriti ga u Excel ili Word dokument, unijeti izmjene, snimiti ga kao PDF i poslati ga.

Microsoft Office za Android možete preuzeti ovdje, dok iOS verzija trenutačno nije dostupna, jer je ispunjena kvota beta testera koju Apple dopušta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.