Otkako je Photoshopa, ta je aplikacija – još od prošlog milenija – sinonim za obradu fotografije. No one se danas najčešće snimaju mobitelom – pa zašto se onda ne bi ondje i snimile i obradile, u jednoj aplikaciji?

Čini se da je to bila misao vodilja koja je Adobe nagnala da predstavi Adobe Photoshop Camera, novu aplikaciju za Android i iOS mobitele koja se očekuje u 2020., a već je dostupna u ograničenoj beta verziji, za koju se možete prijaviti ovdje.

Njome možete primijeniti mnoštvo efekata i prije nego što snimite fotografiju – ali, bez brige: možete ih i ukloniti ili promijeniti ako vam se efekt ne svidi: originalna, „čista“ fotografija ostaje na mobitelu. Naravno, kada ste zadovoljni rezultatom, možete ga odmah iz aplikacije podijeliti preko omiljenih društvenih mreža i drugih online kanala.

Najjači adut nove aplikacije je umjetna inteligencija koja će se pobrinuti da snimke učini upečatljivijima; Adobe nije zaboravio naglasiti da je ovo prva aplikacija koja se temelji na platformi Adobe Sensei.

Novitet je tek jedan od mnogih koje je Adobe jučer predstavio na svojoj središnjoj godišnjoj konferenciji Adobe MAX koja je jučer otvorena u Los Angelesu. Najviše je publiciteta dao inicijativi za autentifikaciju sadržaja (CAI) koju je predstavio s New York Timesom i Twitterom, kako bi digitalnim fotografijama i drugim sadržajima dodao autorski „pečat“.

Predstavljena je i nova aplikacija Adobe Aero koja omogućuje primjenu proširene stvarnosti (AR) bez programiranja – beta verzija je već besplatno dostupna za iPhone i iPad – a najavljene su i nove verzije starih favorita kao što su Photoshop, Illustrator (i za iPad) i InDesign, koje će izaći u 2020.

Adobe Illustrator iPad

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.