Odgovor na pitanje iz naslova zapravo stane u jednu rečenicu: otvorite aplikaciju Karte (Google Maps) na vašem mobitelu, kliknite na svoju okruglu sliku u gornjem desnom uglu i odaberite prvu opciju: Uključi anonimni način (Turn on Incognito mode – ako koristite mobitel na engleskom).

Google Karte će vas obavijestiti porukom (na donjoj slici) da više neće spremati gdje se nalazite – ali ni prilagođavati mape na osnovu onoga što zna o vama; još neke mogućnosti neće biti na raspolaganju, primjerice offline karte i spremljena mjesta; detaljan spisak svih mogućnosti nedostupnih u anonimnom načinu rada dostupan je ovdje.

Incognito Google Maps

Kada ponovno poželite da Google zna i pamti gdje ste (i ne samo Google, već i vaši najbliži, koji imaju pristup vašem mobitelu ili želite s njima podijeliti lokaciju), ponovite postupak: kliknite okruglu sliku u gornjem desnom uglu i odaberite Isključi anonimni način.

Google je inače objavio uvođenje ove mogućnosti još prošlog tjedna, ali je ona – po običaju – uvođena postupno: najprije Amerikancima, a nama Hrvatima od danas. Međutim, još uvijek ju možete koristiti samo na Androidu: korisnici iPhonea i iPada morat će se strpjeti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.