Imate digitalni fotoaparat? „Pravi“, a ne mobitel? Svejedno, malo je vjerojatno da njegov senzor ima ima toliko megapiksela koliko ih nudi Xiaomi Mi Note 10. Njegova kamera ih ima 108 – i to samo ona glavna, a ima ih još pet!

Mi Note 10 je prvi mobitel koji koristi ISOCELL Bright HMX, prvi 108-megapikselni senzor kojeg je ovog ljeta razvio i predstavio Samsung, u suradnji sa Xiaomijem. Taj 1/1,33″ senzor može snimiti fotografiju veličine 4,24 metra. Ipak, „po defaultu“ će snimiti fotografije od „samo“ 27 megapiksela – na kojoj će softver kombinirati četiri piksela u jedan, kako bi slika bila svjetlija i detaljnija – a punu razlučivost od 108 MP možete uključiti kada vam zatreba mega-veličina, a imate odlične svjetlosne uvjete.

Pored glavne kamere, straga su još četiri kamere: telefoto sa „skromnih“ 5 megapiksela ali sa 5x optičkim zoomom (koji je štićen po četiri osi, ali ako vam 5x zoom nije dovoljan, možete ga dopuniti digitalnim – da bi dobili 50x uvećanje), zatim 12-megapikselni telefoto za portrete (također s optičkim zoomom, ali skromnijim: 2x), pa 20-megapikselna ultra-široka kamera (snima u 117°) te konačno 2-megapikselna za makro, s pikselima velikim 1,75 µm.

Mi Note 10

Ako poželite snimiti selfie, i sprijeda je kamera – 32-megapikselna.

Zanimljivo je da su straga, pored pet kamera, i dvije LED bljeskalice: jedna za osvjetljavanje mračnih scena, a druga za „mekano“ osvjetljavanje portreta.

Naravno, i video je izuzetan: 4K, optički stabiliziran, a slow-motion može imati 960 fps.

Sve skupa pogoni Snapdragon 730G, sa 6 GB RAM-a i 128 GB ugrađene memorije (zanimljivo, Kinezi imaju verzije i s više memorije, s tim da se kod njih ovaj mobitel zove CC9 (Pro)). Impresivan je i ekran, 6,47″ zakrivljeni OLED, a još više baterija: nudi kapacitet od 5.260 mAh uz super-brzi punjač od 30 W.

Mi Note 10 je danas predstavljen za španjolsko tržište, gdje će se moći kupiti od 15. studenog za 549 eura.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.