Microsoft je jučer izdao drugu ovogodišnju nadogradnju Windowsa 10.

Kako je ranije najavio, od sada će proljetna nadogradnja donositi više novih mogućnosti, a jesenska će se koncentrirati više na zakrpe. Druga najavljena razlika je što će Microsoft manje nametati korisnicima da što prije instaliraju nadogradnju, a i lakše je izvedivo da ju sami pokrenete: Windows 10 November 2019 Update (oznaka: 1909, odnosno 19H2) možete sami naručiti, pod Settings > Update & Security > Windows Update. (Upute na hrvatskom su ovdje.)

Osim obavijesti o nadogradnji, novi Update će omogućiti da si bolje prilagodimo i sve druge obavijesti: kada se pojavi neka koju želite prorijediti, možete odmah zabraniti notifikacije od određene aplikacije, ili im smanjiti broj. Uvedene su i nove mogućnosti Start izbornika i taskbara, koje će se pojaviti čim zadržite miša nad njima (hover). Zgodno je i što možete dodati novu stavku u kalendar direktno s taskbara.

Poboljšane su i mogućnosti pretrage, a sve njene mogućnosti koje su dosad bile dostupne samo iz Start izbornika sada su dostupne i iz File Explorera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.