Kolikogod preferirali svoj mobitel, u nekom trenutku bi ga rado zamijenili za laptop. Primjerice, kada treba napisati neki tekst ili urediti dokument, pogledati film ili odigrati igru – na velikom ekranu je ipak drugačije. A i tipkovnica i miš dobro dođu!

Sve te probleme rješava PhoneBook – uređaj koji se na izgled baš ničim ne razlikuje od običnog laptopa. Ima 15,6“ ekran, tipkovnicu, touchpad, USB priključke, HDMI… Ali, nema procesora, nema disk niti memoriju… Jer, nije mu svrha da radi samostalno, već da posluži kao dodatak za smartfon – svaki put kada vam usfali veliki ekran, tipkovnica, miš… ili samo punjač, jer PhoneBook će automatski dopuniti bateriju mobitela, čim ga spojite na njega.

Kako nema vlastiti procesor, PhoneBook će izdržati osam sati rada – dovoljno da pogledate tri-četiri filma i napunite bateriju mobitela – prije nego što ga priključite na struju.

Možda najbolja vijest je da će PhoneBook raditi sa svakim smartfonom – Android ili iOS, svejedno mu je: dovoljno je spojiti ga na USB i instalirati odgovarajuću aplikaciju. Naravno, PhoneBook će raditi i s tabletom. Možete ga koristiti i kao dodatni ekran za „pravi“ laptop ili desktop računalo.

Ekran PhoneBooka je touchscreen, tako da njime možete upravljati kao s velikim mobitelom, a razlučivost mu je puna HD: 1920*1080.

Uz spomenute primjene, dobro će doći i za chat, pregled web stranica, pokretanje Windows aplikacija iz clouda

PhoneBook

PhoneBook je čedo kineske kompanije Anyware Technology (zgodno ime, zar ne?) koja već ima iskustva sa screencast uređajima koje uspješno nudi od 2013. PhoneBook je ponudila preko Kickstartera, jednako uspješno: deset dana prije zaključenja kampanje, zarađena je svota gotovo deset puta viša od tražene, a u trenutku pisanja ovog teksta, ostao je samo jedan jedini PhoneBook po najnižoj cijeni od 169 dolara; kasnije ćete ih platiti 189 $ (ili manje, ako uzmete dva!) – što je još uvijek manje od 249 dolara, koliko će PhoneBook koštati od sljedeće godine. Kupci sa Kickstartera dobit će ga još ove godine, i to s rasporedom tipkovnice kakav požele (dakle, i sa „hrvatskim slovima“: čćšžđ), s tim da će dakako morati platiti poštarinu i carinu.

Kampanja traje do 27. studenog 2019.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.