Ekran smartfona nikad nije dovoljno velik, zar ne? LG je nedavno predstavio G8X s dva ekrana; jeste li tada poželjeli nešto slično i za svoj smartfon? Ako imate noviji iPhone, Galaxy S ili Note, Pixel ili OnePlus, možete ga nabaviti.

Rješenje nudi castAway, projekt koji se trenutačno nudi na Indiegogo kampanji i već je, punih mjesec dana prije roka, ispunio svoj cilj. Dapače, prekoračio ga je – četverostruko.

Što je to castAway? Zapravo, riječ je o četiri stvari u jednoj. Prvo, to je drugi ekran za vaš smartfon. Njega možete povezati bežično, preko Bluetootha, pomoću posebnog softvera za Android ili iOS koji će vam omogućiti da na ekranu svog mobitela vidite jedno (i upravljate time) a na drugom ekranu drugo: primjerice, na jednom ekranu možete pisati e-mail dok na drugom chatate, ili igrate igru, ili gledate video, ili… shvaćate, mogućnosti su praktički neograničene.

castAway isto tako možete koristiti i kao bežičnu tipkovnicu ili miša (trackpad) za vaš mobitel.

Dva uređaja ne moraju biti zajedno, u futroli, da bi funkcionirali zajedno: ako ih razdvojite, prekinut će Bluetooth vezu i spojiti se preko Wi-Fi-ja. Dokle god su u dometu, funkcionirat će zajedno. A dok su u futroli, na mjestu će ih držati magneti: tako možete i zakrenuti jedan ekran prema vašem sugovorniku, dok vi prčkate po drugom ekranu.

E sad dolazimo do stvarno neobične mogućnosti: castAway može funkcionirati i posve sam, kao potpuno funkcionalan Chromebook. Dakako, on nije pravi Chromebook: ne koristi Chrome OS nego njegovu besplatnu, open source varijantu Chromium, ali – može sve što i pravi Chromebook, samo što je manji od njega.

Nudi se u tri veličine: s 5,8“, 6,3“ ili 6,9“ ekranom koji paše veličini vašeg mobitela.

Sjećate se da smo spomenuli četiri funkcije ovog gadgeta? Pored nabrojane tri, tu je i mogućnost da funkcionira kao dodatna baterija: samo ga spojite preko USB kabela i iskoristite njegovu bateriju za punjenje baterije mobitela. Moći će je napuniti do kraja!

castAway se nudi po cijeni od tisuću kuna naviše, ovisno o veličini. Isporuke kreću od svibnja 2020. a da se radi o ozbiljnom projektu jamče i imena: glavni je Ken Mages, a tu je i bivši direktor dizajna u Dellu Joe Jasinski te inženjeri iz Microsofta i Intela.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.