Qualcomm, vodeći proizvođač čipova za mobitele, predstavio je na Tech Summitu na Havajima udarne novitete za 2020. godinu.

Dva nova procesora, 865 i 765, namijenjena su 5G mrežama, s tim da će se jači 865 isporučivati u paru s 5G modemom X55 a jeftiniji 765 sadržavat će integrirani 5G modem. To jeftinije rješenje omogućit će pojavu 5G smartfona srednje klase, među kojima će biti prva Nokia koja radi na 5G mrežama.

Na Tech Summitu su svoje 5G modele najavili i Xiaomi i Oppo – također bez detalja – te Motorola, koja će izdati nove modele s oba nova čipa: 765 i 865. Očekuje se da će novi mobiteli biti detaljnije predstavljeni u veljači u Barceloni na Mobile World Congressu, a zasad se službeno zna ime samo jednog novog modela: Xiaomi Mi 10, kojeg će pogoniti jači procesor 865.

Danas se očekuje detaljnije predstavljanje novosti, a XDA već piše o drugom novom Xiaomiju: Redmi K30 koristit će 765G, varijantu jeftinijeg čipa posebno prilagođenu za gaming (odatle slovo G u nazivu). Spominje se i Oppo Reno3 Pro.

C|Net piše da će novi čipset 865 omogućiti pojavu mobitela s kamerama od 200 megapiksela.

Snapdragon 865

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.