Po običaju, i Apple i Google iskoristili su Cyber Monday – dan kada se propagira online kupovina – da bi dan kasnije predstavili najuspješnije mobilne aplikacije.

Po izboru Googlea, aplikacija godine je Ablo, belgijska aplikacija (na uvodnoj slici) koja omogućuje da pričate s ljudima sa svih strana svijeta i tako upoznate svijet.

Za najbolju igru proglašen je MU Origin 2.

Čitav spisak nagrađenih možete naći ovdje, a zanimljivo je da su glavni dobitnici relativno nepoznati, novi igrači sa „samo“ milijun preuzimanja.

Večer prije, najbolje aplikacije za svoje platforme predstavio je i Apple, a tu je također bilo iznenađenjaz

Za najbolju iPhone aplikaciju proglašena je Spectre, aplikacija koja koristi umjetnu inteligenciju da bi snimili fotografiju produžene ekspozicije.

Zanimljivo je da se aplikacija posvećena obradi fotografija našla i na vrhu liste najtraženijih aplikacija koje se plaćaju, koju je istodobno objavio Apple: to je Facetune, aplikacija za uređivanje selfieja.

Među besplatnim aplikacijama najtraženije su YouTube, Instagram i Snapchat a listu igara predvode Mario Kart Tour te Minecraft među igrama koje se naplaćuju.

Vratimo se na aplikacije koje je sam Apple probrao kao najbolje. Za najbolju iPad aplikaciju proglašen je Flow koju je izdao Moleskine a koja oponaša njihove luksuzne notese.

Među Mac aplikacijama nagrađen je Affinity Publisher Serif Labsa, najbolja Apple TV aplikacija je The Explorers a najbolja iPhone igra je Sky: Children of the Light dok je Sayonara Wild Hearts (na donjoj slici) osvojila nagradu među Apple Arcade igrama.

Apple je proglasio i trend godine: to je storytelling, umijeće prenošenja priča kroz aplikacije kao što su Anchor, Canva, Unfold, Steller, Spark Camera, Over i Wattpad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.