Nokia je danas službeno predstavila novi model u programu Android One, kojim se po relativno niskoj cijeni nude mobiteli s mogućnostima koji daleko nadmašuju prosječne.

Nova Nokia 2.3 će se tako nuditi (od sredine ovog mjeseca) po cijeni od 109 eura. Pri tome će nuditi cijelu nisku mogućnosti koje se rijetko sreću i kod puno skupljih modela. Među njima se posebno izdvajaju dvije osobine: kamera i baterija.

Kamera je opremljena umjetnom inteligencijom – koja se ne sreće ni kod daleko skupljih modela – a pomaže na više različitih načina, primjerice pri slabom osvjetljenju, tako da se automatski fokusira pri snimanju portreta te tako da snimi jednu dodatnu fotografiju trenutak prije nego što „okinete“ snimku i još jednu trenutak kasnije: tako uvijek imate izbora, ako se netko namrgodi ili zažmiri… Inače, straga su dvije kamere, od 13 i 2 megapiksela, za efekte kao što je bokeh i podešavanje fokusa.

Druga osobina koja se rijetko sreće kod mobitela ove cijene je baterija snage 4000 mAh koja jamči da dana uporabe – premda mu ekran uopće nije slab: 6,2“, HD+ razlučivosti.

I ostatak specifikacija odskače od prosjeka klase, premda dvije osobine djeluju zastarjelo: stari USB (a ne USB-C) i Android 9, a ne 10 – premda će Desetka sigurno skoro stići, jer ovo je Android One uređaj razvijen u suradnji sa Googleom koji jamči dvogodišnje ažuriranje na najnoviji softver.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.