Već smo pisali o tome kako Googleov web preglednik Chrome upozorava ako naiđete na web stranicu koja se lažno predstavlja kao ona koja nije, kako bi ukrao vaše podatke (korisničko ime i zaporku), a sada je krenuo korak dalje: automatski će vas upozoriti ako su podaci s kojima se prijavljujete nesigurni (jer su „provaljeni“) – makar je samo web odredište sigurno.

Upravitelj zaporki (Password Checkup) je dosad bio opcionalni dodatak koji provjerava sigurnost vaših prijava, a od Chrome verzije 79 je automatski uključen. Nova verzija je od jučer dostupna za Windows i Mac računala, a uskoro stiže i na mobitele.

Na staroj verziji Google je svakih pola sata ažurirao bazu podataka s nesigurnim web odredištima i „provaljenim“ podacima, a sada to radi non-stop, automatski, čim upišete web adresu.

Chrome će vas automatski zaštititi čak i ako niste prijavljeni u preglednik sa svojim korisničkim imenom i zaporkom. Dakako, Google pri tome štiti vaše podatke – koje ni sam Google ne može pročitati, kako je opisano ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.