Prije nego što se očekivalo, i taman na vrijeme za praznike, Google Assistant je danas na mobitelima ponudio Interpreter Mode: mogućnost da mobitel automatski prevodi za vas.

Kako to radi? Jednostavno: naglas izgovorite Hey Google, be my German translator ili Hey Google, help me speak Spanish ili neku sličnu frazu i izgovorite ili napišite ono što želite prevesti (ili, još jednostavnije, pustite da mobitel posluša izjavu koju želite prevesti) i mobitel će vam odmah ispisati prijevod.

Štoviše, ispod toga napisat će i moguće odgovore… Kako to izgleda, pogledajte dolje:

To su bile dobre vijesti, ali ima i loših:

  • Hrvatski nije među 44 podržana jezika (njihov je spisak ovdje)
  • Ne radi offline: morate imati vezu s internetom – što zna biti nepraktično skupo kada vam je ta mogućnost najpotrebnija: u inozemstvu
  • Google će tu mogućnost uvoditi postupno – danas još nije bila dostupna nama u Hrvatskoj, pa ju nismo mogli isprobati. Ali, pojavit će se već za koji dan – vjerojatno već ovoga vikenda.

Google Assistant je predinstaliran na većini novijih Android mobitela, a ako ga nemate na iPhoneu, možete ga preuzeti ovdje.

Zanimljivo je da ova mogućnost podržava čak i narječja: Google zna nalazite li se tog trenutka u Britaniji ili SAD-u, pa će se automatski prebaciti na britansku ili američku varijantu engleskog, a možete se i ručno prebaciti između primjerice francuskog koji se govori u Francuskoj ili Kanadi, ili kineskog u inačici koja se govori u Pekingu ili Tajvanu. Tako piše Gizmodo, koji najavljuje i kako će Google Karte dobiti tipku Translate kojom ćete moći pozvati Interpreter ili poslušati izgovor bilo čega na mapi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.