Računalo i mobitel – dva uređaja koje vjerojatno najčešće koristimo. U radnom danu bezbroj puta se prebacimo s jednog na drugi. Ne čudi stoga što su korisnici Windowsa od Microsofta često tražili da im omogući da uspostavljaju pozive direktno sa PC-a – kad požele nekog nazvati, ili odgovoriti na poziv, da ne moraju micati ruke s tipkovnice, miša ili trackpada: da mogu uspostaviti poziv s PC-a (a zatim nastaviti razgovor preko Bluetooth slušalice ili speakerphonea, ako im tako odgovara).

Korisnici Windowsa su to poželjeli vjerojatno zato što su tu mogućnost upoznali kod konkurencije – Applea – Mac i iPhone to nude već odavno.

No sada to mogu i korisnici Windowsa 10 i Androida (7 ili novijeg). Sve što trebaju je instalirati aplikacije Vaš telefon (Your Phone) na Windows 10 računalo i Your Phone Companion na mobitel. Nakon toga će moći ne samo uspostavljati pozive nego i dopisivati se preko SMS-a na PC-u, te pregledavati fotografije i video s mobitela na velikom ekranu PC-a.

Inače, sve te mogućnosti je Microsoft premijerno predstavio ovog ljeta, na Samsungovom Galaxy Noteu 10 (od listopada ih je dobio i Galaxy S10). Od ovog tjedna rade i na ostalim Android uređajima, a najavljene su i za iOS.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.