Zagrebačko-riječka tvrtka STEMI na krilima hrvatske tech zajednice i investitora grabi prema cilju – uspješnoj crowd investing kampanji na platformi Funderbeam SEE.

STEMI je hrvatski edukacijsko-tehnološki startup koji je uspio u samo tri godine doći od razvijenog robotskog prototipa u svom laboratoriju do njegove uspješne primjene u školstvu i to na tržištu Sjedinjenih Američkih Država gdje su u školskoj godini 2019/2020 prodali 16 licenci.

“Kako bi financirali daljnji razvoj kompanije te otvorili nova tržišta odlučili smo krenuti u crowd investing kampanju na Funderbeamu i za sada to polučuje uspjeh”, zadovoljan je CEO STEMI-ja, Marin Trošelj. “Najviše raduje podrška lokalne tech zajednice koja pokazuje kako uspjeh ne izostaje ako se držimo zajedno. Naši programi trebaju pomoć za izlazak na globalno tržište i ljudi su to prepoznali”, rekao je.

Ante Mandić iz tvrtke Insig2, Vedran Brničević iz tvrtke Suprabit Ltd, Damir Sabol iz Photomatha, Ivan Mrvoš iz Includea Luka Abrus i Viktor Marohnić iz tvrtke Five, Hrvoje Pušelja iz Datacipha, Tajana Barančić i Mihovil Barančić iz Astra poslovnog inženjeringa, Tomislav Car iz Infinuma, Luka Sučić iz tvrtke Eternity, Davor Runje iz tvrtke Airt, Božidar Pavlović iz tvrtke Oradian, Damjan Miklić iz RoMb technologies, Scott Coleman i Goran Deak iz tvrtke TDA, Hrvoje Bujas iz tvrtke Crno Jaje, Albert Gajšak iz CircuitMessa, Ivan Livić iz tvrtke Apigate, Roberto Vdović iz tvrtki WizArt i Fablab su imena hrvatske tech scene koji su redom odlučili investirati u STEMI-jevu kampanju za prikupljanje kapitala na platformi Funderbeam SEE u suvlasništvu Zagrebačke burze.

“Ekipu iz STEMI-ja upoznao sam prije koju godinu u Zagrebu i od tada pratim njihove uspjehe, kojih zbilja ne nedostaje. Činjenica da su se već probili na devet tržišta, među kojima je i SAD, svakako me dodatno potakla da se pridružim njihovom investicijskom ciklusu kao mali ulagač. Hexapod roboti genijalna su ideja kako djecu na zabavan način približiti tehnologiji i usmjeriti ih npr. prema programiranju. Ono što je još važno spomenuti da na neki način neizravno STEMI kroz svoj proizvod i model prodaje usmjeren prema školama stvara buduće programere koje će tvrtke zapošljavati, što je jedna dodatna vrijednost u cijeloj priči”, izjavio je Ivan Mrvoš iz tvrtke Include, koja je već dva puta uspješno prikupila kapital za razvoj kroz Funderbeam SEE.

Podsjećamo, STEMI je 28. studenog predstavio svoju kampanju na platformi Funderbeam SEE. Cilj kampanje je prikupiti minimalno 300.000 eura koje će STEMI uložiti u rast i skaliranje svojeg novog
modela poslovanja temeljenog na pretplatama za škole i pristupiti dijelu globalnog tržišta na kojem je
više od tri i pol milijuna škola zainteresiranih za razvoj STEAM vještina i znanja svojih učenika.

Kampanja je još u tijeku, a investitori u STEMI već su indicirali iznos od 225.000 eura. U tvrtku mogu investirati fizičke ili pravne osobe dok je minimalni iznos ulaganja 100 EUR. Više informacija o kampanji možete pronaći ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.