Jako dobro znate koliko treba da vam se mobitel napuni – vrlo vjerojatno to radite svaki dan, odnosno ostavljate ga da se napuni preko noći.

No što kada vam njegova puna snaga zatreba usred dana, i nemate vremena da se on puni sat-dva? Evo par savjeta i za takvu situaciju!

Prvo, i najjednostavnije: isključite mobitel dok se puni. Ako si ne možete priuštiti takav luksuz – da ne budite dostupni – onda isključite sve moguće bežične mreže (Wi-Fi, Bluetooth, GPS lokaciju…). Ako vam ni to nije praktično – barem smanjite osvjetljenje ekrana: tako će se mobitel brže napuniti! Usput, brže će se napuniti i ako nećete svaki čas provjeriti koliko se napunio… zvuči logično, ali većina nas se toga ne sjeti, pa ne odoli stoput provjeriti postotak napunjenosti.

Drugi savjet: napunite mobitel preko utikača u zidu. Zaboravite punjenje preko laptopa i kojekakvih ‘specijal(izira)nih’ punjača: najbolje će biti da spojite vaš mobitel na njegov originalni punjač, koji ste dobili s njim.

Ako vam originalni punjač nije pri ruci, ali možete izabrati nekog drugog, odaberite – najkraći. Za trajanje (i kvalitetu) punjenja najvažnija je dakako kvaliteta kabla – ali ona često nije vidljiva na prvi pogled, a duljina jest – a i o njoj ovisi koliko će trajati punjenje.

Posljednji savjet za ubrzavanje punjenja: ako vam je mobitel u futroli, koricama ili tako nečem – skinite ga. Brže će se napuniti. Logično, zar ne?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.