Uopće ne dvojimo da će jednog dana svi uređaji u našem domu biti “pametni“: svima će se moći upravljati daljinski, preko interneta. Ali, što do tada? Baciti uređaj koji vas dobro služi i zamijeniti ga novim, samo zato što je taj „pametan“? Ne, naravno da ne. Pogotovo ne – zato što je taj novi vjerojatno trostruko skuplji.

Srećom, postoji jednostavno i jeftino rješenje. Ta je naprava privukla pozornost i dok je bila u fazi prototipa – da bi sada, odmah po dolasku na Kickstarter – u roku od par dana premašila postavljeni cilj.

Nije ni čudo: za razliku od većine high-tech gadgeta, ovaj košta skromnih 29 dolara (ali bez poštarine do Hrvatske).

Fingerbot je, kako mu ime sugerira, „robot“ koji će isturiti prst gdje i kada zatreba – na naredbu preko interneta ili u zadano vrijeme.

Vjerojatno vam je već palo na pamet kako ga iskoristiti ali navedimo par primjera: daljinski možete uključiti ili isključiti grijanje, klimatizaciju, svjetlo, aparat za kavu, glazbu, bravu, alarm… bilo koju napravu koju imate u kući, vikendici ili uredu.

Može poslužiti čak i gejmerima: da pritišće prstom na ekran – kada vama dosadi! A nudi se i administratorima sustava: da fizički isključe server – pritiskom na tipku – ako sve drugo propadne…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.