TCL je kineska tvrtka većini nas poznata po televizorima, no riječ je o proizvođaču mobitela koji je već dulje od desetljeća jedan od najvećih na svijetu – samo što na globalnom tržištu nudi svoje proizvede pod poznatijim brendovima (koje je kupio): Alcatel i Blackberry. Kako smo pisali, od prošle jeseni TCL izdaje mobitele pod vlastitim imenom – nakon što je isti recept primijenio na televizore, koji nude najnovije tehnologije po umjerenoj cijeni – a sada je na sajmu CES 2020 predstavio nove modele koji nude dva noviteta o kojima se najviše priča: 5G i preklopne mobitele.

TCL 10 5G je mobitel koji će izaći kasnije ove godine – detalji će biti predstavljeni na sajmu Mobile World Congress u Barceloni 22. veljače – a nudit će se po cijeni ispod 500 dolara, što je dvostruko jeftinije od konkurencije.

Telefon će pogoniti Qualcomm Snapdragon 765G, a imat će TCL-ov AMOLED ekran s rubovima te četiri kamere, od kojih najjača ima 64 megapiksela.

Posljednje dvije osobine imat će i 4G modeli iz serije, TCL 10L i TCL 10 Pro, koji će također koštati manje od 500 dolara.

TCL je na CES-u predstavio i prototip mobitela s preklopnim ekranom – koji će također biti daleko jeftiniji od konkurencije (Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X i Motorola RAZR) – kao i nove modele Alcatel telefona, bežičnih slušalica, kućnih kina i televizora. Među njima su i novi modeli Mini LED televizora, koje je TCL, kako smo pisali, prve ponudio, a koji nude savršeniju sliku, usporedivu s OLED i QLED televizorima, ali po umjerenijoj cijeni.

Dodatak, 6. travnja 2020. TCL je danas objavio cijene sva tri modela: TCL 10 5G će koštati manje od očekivanog: 399 €. Pro varijanta će koštati 449 eura a TCL 10L samo 249 €. Više detalja može se doznati ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.