Premda su se hrvatski portali raspisali o tome kako je Samsung na sajmu CES 2020 predstavio svoj novi mobitel Galaxy XCover Pro, činjenica je da Samsung nije službeno najavio taj mobitel, a pogotovo ne na CES-u. Umjesto toga, obavijest o njemu je izašla na finskoj web stranici Samsunga, ali kada su tu vijest primijetili američki mediji – brzo je uklonjena. Srećom, Google čuva arhive web stranica pa ju možete naći ovdje.

U vijesti piše da Samsung Galaxy XCover Pro izlazi 31. siječnja – što se možda još promjeni, obzirom na povlačenje priopćenja – ali ono je krcato detaljima, a to sugerira da je malo vjerojatno da će se promijeniti išta osim možda datuma.

Objavljena je čak i cijena: 499 eura. Najzanimljiviji detalj je da mu je baterija zamjenjiva – što je rijetkost kod današnjih mobitela, osim onih najjeftinijih – a rijetkost je bila i prije, jer teško je održati (vodo)otpornost kod „oklopljenih“ mobitela kojima se može zamijeniti baterija. No to nije nemoguće – pokazuje ovaj primjer: taj mobitel odgovara najstrožim standardima američke vojske (MILSTD 810G, kao i međunarodnom standardu IP69) a ipak mu se dade zamijeniti baterija – kad se istroši njenih nemalih 4.050 mAh.

Ostale specifikacije su također u skladu s modernim trendovima. Tako zaslon ima dijagonalu od 6,3″ i Full HD razlučivost 2400*1800 (format je 20:9, a riječ je o TFT, a ne OLED ekranu; zato radi s rukavicama i mokrim prstima) te tri kamere: od 25 i 8 MP, s autofokusom, i 13 MP sprijeda.

Ostatak specifikacija zaokružuju stari Android 9, procesor Exynos 9611 sa osam jezgara, 4 GB RAM-a i 64 GB ugrađene memorije koja se može „podebljati“ Mikro SD karticom – što je također sve rjeđe danas, ali može dobro doći za „terenski“ mobitel.

XCover Pro ima i dvije dodatne tipke čije se funkcije mogu programirati, a inicijalno služe za uključivanje/isključivanje svjetiljke te za diktiranje tekstualnih poruka.

Dodatak (12.1.2019.): Samsung je danas službeno predstavio Galaxy XCover Pro, posljednjeg dana sajma CES 2020.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.