Kanadska tvrtka BlackBerry objavila je u jesen 2016. da odustaje od daljnje proizvodnje mobitela – ali uskočio je kineski TCL, koji je desetljeće ranije uspješno preuzeo proizvodnju mobitela od francuskog Alcatela. Taj aranžman funkcionira i dan-danas, ali ne i ovaj noviji: TCL je danas na Twitteru objavio da se povlači iz proizvodnje BlackBerry mobitela 31. kolovoza.

BlackBerry je na vrhuncu popularnosti bio početkom ovog tisućljeća, prije nego što se pojavio termin smartfon: ti su se uređaji koristili za slanje poruka i štošta drugo pored telefoniranja. Postali su statusni simboli i kreirali ovisnost nazvanu Crackberry, no njihova je popularnost počela kopniti nakon izlaska iPhonea. Kompanija je 2015. napustila vlastiti BlackBerry OS i prešla na Android, ali ni to nije pomoglo….

TCL će nastaviti s podrškom sadašnjim BlackBerry modelima još dvije godine – do kraja kolovoza 2022. – ali tvrtka se očito želi koncentrirati na smartfone pod vlastitim brendom, kao što je nedavno predstavljen TCL 10.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.