Samsung je večeras u San Franciscu predstavio novi model svog udarnog telefona. Nasljednik S10 zove se S20 i nudi se u tri izvedbe, a predstavljen je i Samsungov drugi (i pristupačniji) preklopni smartfon, Galaxy Z Flip.

Pri predstavljanju novog Galaxyja S20, Samsung najviše ističe njegove kamere. U najjačoj verziji, Samsung Galaxy S20 Ultra, straga su četiri kamere, a najjača od njih ima čak 128 megapiksela; S20+ i „običan“ S20 mogu se pohvaliti s maksimalno 64 megapiksela. A mogu snimiti fotografije s 30x uvećanjem, dok Ultra može snimiti i 100x veću fotografiju! Trik je dakako u umjetnoj inteligenciji koja procesuira sliku. Uz preklopne leće, tu je i još jedna čisto fizička prednost koja jamči bolje snimke: veći senzori. Video se može snimiti u 8K razlučivosti, a bilo koja scena može se snimiti kao 33-megapikselna fotografija.

Kad smo već kod videa, još dvije mogućnosti su posebno zanimljive: omogućen je video chat preko Google Dua s do 8 sugovornika u Full HD razlučivosti, a preko YouTubea možete gledati (i na njega stavljati) 8K video.

Za igrače, Samsung nudi 120 Hz prikaz na ekranu, AKG-ov zvuk i procesor koji u pozadini optimizira postavke za igre.

Samsung ističe i sigurnost procesora Guardian Chip, koji nudi hardversku zaštitu od napada, te bateriju koja dolazi s brzim punjačem od 25 W (45 W u Ultra varijanti) a može se bežično puniti, ili napuniti drugi mobitel.

Prednarudžbe u Hrvatskoj već su krenule, a službena prodaja počinje 13. ožujka 2020. Cijene kreću od 6.999 kuna za Galaxy S20, 7.799 kuna za Galaxy S20+ i 10.499 kuna za Galaxy S20 Ultra.

Samsung Galaxy Z Flip je neslužbenu premijeru imao prošle noći, jer Samsung nije odolio da premijerno prikaže TV reklamu u prijenosu dodjele Oscara. Isplati se pogledati video o tom mobitelu, jer on se razlikuje od svih dosadašnjih preklopnih modela: posve je kvadratnog oblika, a na prvi pogled se ne vidi da se može rastvoriti jer šarka mu je skrivena. Zaslon može ostati otvoren pod različitim kutovima (kao laptop) a ako se posve otvori nudi dijagonalu od 6,7“. Što je najzanimljivije, riječ je o staklenom zaslonu, tanjim od dosadašnjih preklopnih modela: radi se o novoj tehnologiji, koju Samsung naziva ultra-tankim staklom (UTG).

Samsung je usko surađivao sa Googleom kako bi ovaj Android mobitel mogao prikazivati dvije aplikacije istodobno kada ekran nije posve otvoren, ili istu aplikaciju na dvije polovice ekrana: primjerice, na gornjoj možete gledati YouTube video a na donjoj ga komentirati.

Galaxy Z Flip će se moći kupiti od 28. veljače, ali ne i u Hrvatskoj gdje će kasniti.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.