SimilarWeb je objavio godišnje izvješće o 100 najposjećenijih web odredišta u svijetu, a ono pokazuje zanimljive trendove.

Broj posjetitelja u prošloj godini povećao se za 8% u odnosu na godinu prije (u kojoj je zabilježen upola manji porast) ali ukupno vrijeme provedeno uz web je kraće – što ne čudi, jer raste postotak onih koji internet posjećuju preko mobitela.

One kategorije web odredišta koje najčešće posjećujemo s mobitela su većinom vezane uz privatnost: to su seks i kockanje, dok se igri i zabavi češće prepuštamo na stolnim računalima – vjerojatno iz čisto praktičnih razloga, jer je igranje igara te gledanje filmova i serija ipak lakše i udobnije na velikom ekranu. A uz računala smo i sigurniji – što pokazuje činjenica da odredišta vezana uz financije radije posjećujemo s računala.

Neovisno o tome gdje ih posjećujemo, pala je čitanost vodećih medija (barem u SAD-u; izvješće ne navodi detalje o pojedinim zemljama), što svjedoči o trendu da ljudi sve manje vjeruju medijima…

Dva najpopularnija web odredišta, Google i (njegov) YouTube, znatno su narasla u popularnosti, dok treće: Facebook – pada.

Izvješće se može preuzeti ovdje, ali zahtjeva da ostavite svoje podatke.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.