Xiaomi je noćas u Pekingu predstavio svoj novi udarni model, Mi 10 (Pro) koji po mnogim karakteristikama konkurira nedavno predstavljenom Samsungu Galaxy S20. To uključuje i kameru, s donedavno nezamislivih 108 megapiksela. Po uglednom DxOMarku, riječ je o mobitelu s najbolje ocijenjenom kamerom – i najbolje ocijenjenim zvučnikom.

U odnosu na svog prethodnika, novi Xiaomijev najjači model hvali se 25% jačim performansama glavnog procesora (Snapdragon 865) i grafičkog koprocesora (Kryo 585) uz 35% manju potrošnju baterije – čijih se 4500 mAh može napuniti za samo 45 minuta a čak se može brzo napuniti i bežično (65 minuta, 30 W).

Preko nove tehnologije bežičnih mreža, Wi-Fi 6, prijenos podataka može biti gotovo trostruko brži, a snimanje podataka je upola brže, zahvaljujući UFS 3.0 memoriji.

Naravno, podržan je i 5G.

Pro varijanta ima cijeli niz poboljšanja: više memorije, optičku stabilizaciju, jači punjač (50 W) i finiš otporan na otiske prstiju (anti-glare coating).

Mi 10 se na kineskom tržištu već može kupiti, po cijeni od 3999 juana (otprilike isto toliko kuna) za varijantu sa 8/128 GB RAM-a (na raspolaganju su i varijante sa 8/256 i 12/256 GB, kao i tri boje). Mi 10 Pro košta tisuću juana više u početnoj varijanti s dvostruko više RAM-a, a nudi se u još dvije memorijske konfiguracije i dvije boje.

Xiaomi Mi 10 je trebao biti predstavljen u Barceloni na sajmu MWC krajem mjeseca, ali kako je on otkazan zbog koronavirusa, Xiaomi će naknadno objaviti kada ćemo se mi u Europi moći dočepati novog modela i pošto….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.