Sve najveće tehnološke kompanije rade na programima za bolje prepoznavanje glasa, i različitim alatima koji prepoznaju ono što izgovorite glasom – i odgovore vam, ili pretvore to u zapis. Na tome rade Amazon, Apple, Facebook, Google i Microsoft – i svi su oni, kako podsjeća The Verge, kritizirani zato što su pokupili glasove svojih korisnika bez da su im to uopće rekli. Stoga Facebook sada planira legalizirati taj postupak…

A da osigura pristanak korisnika – mora im, dakako, platiti. Stoga, kako piše The Verge, Facebook pokreće program nazvan Pronunciations, u okviru svoje inicijative Viewpoints.

Facebook će njime, umjesto da bez pitanja pokupi uzorak vašeg glasa, platiti za njega. Ali – prije nego što navalite na njega kako bi jednom, za promjenu, iskusili financijsku korist od Facebooka – dvije važne napomene: prvo, program je otvoren samo za državljane SAD-a; drugo: možete zaraditi najviše 5 (pet) dolara.

A da bi se dočepali tih pet dolara – morate izgovoriti “Hey Portal” pa dvaput izgovoriti imena deset svojih Facebook prijatelja – i tako triput da bi zaradili 5 dolara. Naravno, sve to dolazi u obzir samo ako vas Facebook izabere – program se zasad sporo odvija….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.