Sony je sinoć predstavio dva nova mobitela s kojima pretendira vratiti slavu proizvođača (jednog od) najboljih foto-mobitela.

Prvi od njih je Xperia 1 II (čita se: Xperia One, Mark Two), nova verzija lani predstavljene Xperije 1. Riječ je o prvom Sonyjevom 5G mobitelu, ali to nije njegova najzanimljivija osobina: prije bismo izdvojili one koje smo dosad susretali u Sonyjevim fotoaparatima, ali ne i u mobitelima: optiku čuvenog njemačkog proizvođača Zeiss i auto-fokus tehnologiju iz Sonyjevih kamera Alpha. Ona prati fokus i ažurira ekspoziciju 60 puta u sekundi, a kad snimate portrete fokusira se na oči 20 puta u sekundi.

I ekran je nagrađen: kao i na lanjskom modelu, to je zaslon veličine 6,5“, 4K razlučivosti i 21:9 formata, ali sada nagrađen tehnologijom koja uklanja Motion Blur (zamućenje slike koje nastaje pri pokretu) a koja po Sonyju daje isti efekt kao ekrani od 90 Hz.

Poboljšanja ima još, a ističu se baterija od 4000 mAh, s brzim punjenjem od 18 W ili bežičnim Qi, te standardni 3,5-milimetarski priključak za slušalice koji sve više postaje rijetkost. Mobitel se očekuje u prodaji krajem proljeća; cijena nije objavljena.

Istodobno nas očekuje još jedan obnovljeni model: Sony Xperia 10 II, mobitel srednje klase koji nudi neke od ključnih prednosti jačeg modela. Straga su, kao na Xperiji 1 II, tri kamere od kojih najjača ima 12 megapiksela a ona od 8 MP ima optički zoom (no bez Zeiss/Alpha tehnologija koje smo spomenuli u podnaslovu) a sprijeda je zaslon kakav dosad nismo u srednjoj klasi: 21:9 OLED.

Sony je predstavio i novi početni model. Xperia L4 nudi nekoliko prednosti jačih modela: veliki 6,2“ ekran formata 21:9, trostruku kameru straga (koja nudi bokeh efekt) i bateriju od 3850 mAh koja se može brzo napuniti. Očekuje se na proljeće, u dvije boje: crnoj ili plavoj.

Sony Xperia L4

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.