Tempo s pravom kaže da je riječ o posve drugačijem velikom ekranu – ne zato što je okomit, a ne vodoravan, nego zato što će vas dignuti s kauča i pomoći da živite zdravije.

Tempo je sprava za fitness koja koristi umjetnu inteligenciju da vas upozna, preporuči vam vježbanje prema vašim željama i potrebama, te vas provede kroz njih, upozoravajući vas kad krivo radite. Funkcionira kao vaš osobni trener, koji će pratiti kako vježbate i prilagođavati program.

42“ ekran osjetljiv na dodir opremljen je kamerom s Microsoftovom Azure Kinect tehnologijom preko koje prati kako upošljavate mišiće, mikrofonom i zvučnicima preko kojih komunicira s vama, brojačem otkucaja srca i cijelim nizom utega i bučica, pa čak i prostirkom – sve ćete to lijepo pospremiti u ormarić u kojeg je ugrađen ekran, da bi vam sve bilo pri ruci.

A koliko to košta, vjerojatno se pitate? Ne malo: 1.995 dolara. Plus 35 $ mjesečne pretplate, koja uključuje nove videe jednom dnevno i podršku uživo od „pravog“, živog trenera, neovisno o umjetnoj inteligenciji – i to sve za neograničeni broj ukućana, a ne samo za vas.

Tempo je danas predstavljen, a počet će s isporukom na ljeto u SAD-u, a kasnije u „ostatku svijeta“. Taj startup je inače osigurao financijere koji su u njega uložili više od 17 milijuna dolara, tako da ćemo za njega sigurno još čuti…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.