iPhone XR se lani prodao u 46,3 milijuna primjeraka, što ga čini uvjerljivo najprodavanijim mobitelom na svijetu, objavila je londonska Omdia (tvrtka specijalizirana za istraživanje tržišta za koju vjerojatno nikad niste čuli, jer je nastala spajanjem četiri ugledne specijalizirane tvrtke).

Drugi po redu je također iPhone: iPhone 11, prodan u 37,3 milijuna primjeraka.

Slijede tri modela Samsunga – ali, začudo među njima nije nijedan model serije Galaxy S, uvjerljivo najpopularnije Samsungove serije. U Top 10 nema ni modela druge najpopularnije serije Note (što manje čudi, jer oni su još skuplji). Najprodavaniji Samsung je Galaxy A10, koji je planuo u više od 30 milijuna primjeraka, premda se uopće nije službeno nudio na američkom tržištu. Slijede Galaxy A50 i A20.

To su bili prvih pet, a zanimljivo je da se na šestom mjestu nalazi iPhone 11 Pro Max, uvjerljivo najskuplji iPhone i jedan od najskupljih mobitela uopće – što opovrgava ono što je i nama palo na pamet pri pogledu na Top 50: da su kupci u pravilu prešli na jeftinije modele.

Top 10 zaokružuju još dva iPhonea – „obični“ iPhone 11 Pro (koji bi, da se računa zajedno s Max varijantom, premašio sve Samsunge) i stari model iPhone 8 – te još jedan jeftiniji Samsung: Galaxy J2 Core, na posljednjem mjestu s 15,2 milijuna prodanih primjeraka. Jedini koji se probio u Top 10 pred Applea i Samsunga je Xiaomi čiji je Redmi Note 7 prodan u 16,4 milijuna primjeraka.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.