Računalo je, poslije mobitela, uređaj s kojim se najviše družimo. A premda uz mobitel provodimo najviše vremena – za većinu nas to je samo zato što je mobitel uvijek uz nas, za razliku od računala kojeg ipak najčešće koristimo kada sjedimo za radnim stolom. Zašto bi onda dizali prste s njegove tipkovnice/miša kada telefon zazvoni, na njega stigne poruka – ili obratno: poželimo nekoga nazvati ili mu poslati SMS…

Softver koji najelegantnije rješava taj problem zove se Vaš telefon, a proizveo ga je Microsoft. Ako vam se dopadne, nemojte se začuditi ako vam izazove ovisnost – toliko zna biti koristan!

Vaš telefon

Upravljanje mobitelom s PC-a

No ima i par ograničenja. Za početak, još uvijek ne omogućuje telefoniranje s iPhonea i iPada (ako koristite Mac, to nije problem: upute se nalaze ovdje). Zatim, vaš PC mora koristiti Windowse 10, verziju 1803 ili noviju. (Još uvijek koristite stare Windowse? Ova metoda će ih besplatno nadograditi!)

Dakle, treba vam aplikacija Pomoćnik za vaš telefon (Your Phone Companion) za Android, koju možete preuzeti ovdje, te – ako ju već nemate – aplikaciju Vaš telefon (Your Phone) za PC; nju možete preuzeti ovdje. A ako već imate te aplikacije, svakako provjerite postoji li novija verzija, jer stara neće podržavati telefoniranje!

Kada ste sigurni da vaš PC i mobitel imaju aktualne verzije tog softvera – samo ih pustite da se spoje (preko Bluetootha): sve će ići automatski i jednostavno, uz zabavne ilustracije!

Nakon toga, svaki put kad telefon zazvoni, moći ćete birati hoćete li odgovoriti s mobitela ili s PC-a – samo nemojte zaboraviti da na PC-u uključite zvučnike i mikrofon ili slušalice s mikrofonom (samo ne preko Bluetootha, preko njega se spajaju mobitel i PC).

Možda ćete otkriti da ne možete više živjeti ni bez starijih mogućnosti ove aplikacije: ona omogućuje čitanje i pisanje SMS-ova te pregled fotografija i videa s mobitela na velikom ekranu PC-a.

Upute za korištenje nalaze se ovdje, a od mana – osim relativno komplicirane instalacije – moramo istaknuti Microsoftovu samoreklamu: Pomoćnik za vaš telefon će vas gnjaviti reklamama za Microsoftov softver…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.