Jedan od vodećih švicarskih proizvođača Tag Heuer predstavio je novu generaciju pametnih ručnih satova Connected. Riječ je o već trećoj generaciji uređaja baziranih na Androidu.

Novi Tag Heuer Connected izgleda manje glomazno – prije će proći kao „pravi“, analogni sat – ali i donosi čitavu gomilu novih digitalnih mogućnosti: USB-C, senzor rada srca, akcelerometar, kompas, žiroskopske senzore za praćenje sportskih aktivnosti… Nema podrške za 4G, što je namjerno, jer s njom baterija (inače, jača nego na prošlom modelu) ne bi dugo izdržala: mora se puniti gotovo svake noći (a valjda zato nema ni senzora za praćenje sna).

Cijena? Ne pitajte, nije prava sitnica: 1700 eura za početni model – 200 više nego za stari model, i više od početnih modela bilo kojeg drugog „redovnog“ modela „pametnog“ ručnog sata. No to je Tag Heuer, pa možete očekivati vrhunske materijale i ručni rad.

Montblanc Summit 2+

Samo dan ranije, svoj novi model predstavio je i jedan drugi švicarski proizvođač: Montblanc, čiji je Summit 2+ prvi sa 4G mrežom. Nudit će se preko Orange mreže u Francuskoj i Španjolskoj; cijena nije objavljena (prema neslužbenim izvorima, koštat će oko 1200 €) kao niti podatak o trajanju baterije. Vjerojatno je cijena niža jer Montblanc nije toliko poznat po satovima koliko po nalivperima, a i sama tvrtka je više pozornosti posvetila svojim prvim bežičnim slušalicama: MB 01.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.