Google od svojih početaka njeguje tradiciju prvotravanjskih šala na našim računalima (njihov spisak možete naći ovdje) ali ove godine će preskočiti tu tradiciju – zbog ozbiljnosti situacije oko koronavirusa, piše Business Insider.

Istodobno, nezavisni 9to5Google nas podsjeća da Google još od lani nudi nešto slično – ali još zabavnije. Riječ je o desecima pojmova koje nudi na svojoj tražilici: dovoljno je upisati ih na mobitelu, u Google tražilicu na početnom ekranu ili u web pregledniku. Među prvim linkovima koje ćete ugledati, pojavit će se 3D lik koji se miče – a pored njega link Prikaži u 3D-u. Kada kliknete na njega, vidjet ćete 3D lika preko cijelog ekrana – u vašoj sobi (ili gdje se već nalazite), i to u prirodnoj veličini! Probajte: upišite mops u Google tražilicu.

Ne vidite sliku s kamere? Nažalost, imate stariji mobitel, koji ne podržava AR (augmented reality) – proširenu stvarnost po Googleovom standardu. Spisak podržanih mobitela je ovdje, a na njemu je više od 200 Android modela te svi iPhonei noviji od SE/6S te iPadi od 5. generacije nadalje.

Čak i na starijem mobitelu, ova mogućnost nudi sate zabave za vaše klince – za cijelu obitelj, zapravo – što itekako dobro dođe u samoizolaciji zbog koronavirusa!

Evo koje sve životinje nudi Google u tri dimenzije:

Cijeli taj AR zoološki vrt predstavljen je još lani, na Googleovoj konferenciji I/O – koja ove godine nije održana, zbog koronavirusa – ali u međuvremenu je virtualna menažerija porasla, a Google je okupio i ekipu suradnika. Tako će vam Visible Body prikazati dijelove ljudskog tijela u 3D-u a NASA će prikazati planete sunčevog sustava. Ljudski kostur pogledajte tako da u Googleovu tražilicu upišete Human skeleton (ne radi na hrvatskom – upišite na engleskom, ili kliknite na link). Visible Body nudi i druge dijelove tijela u 3D-a, ali tu uslugu prodaje (preko DVD-a ili mobilnih aplikacija) pa je do njih teže doći, ali i to je moguće – ovdje.

NASA pak nudi 3D prikaze planeta sunčeva sustava. Do njih ćete najjednostavnije doći tako da u tražilicu upišete imena planeta na engleskom – primjerice Mercury. Još brže će ići tako da iza imena dodate in depth (Mercury in depth), a najbrže – tako da kliknete na sljedeće linkove:

Dobru zabavu!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.