Vjerojatno nema korisnika računala koji ne zna što je Office. Svi znaju da je to najpopularniji paket računalnih programa, i svi znaju njegove komponente: Word, Excel, Outlook, PowerPoint… Pa ipak, Microsoft je odlučio preimenovati ga!

Naziv Microsoft Office zadržat će se samo za Office pakete za najveće tvrtke (Enterprise) a svi ostali Office 365 paketi dobivaju novi naziv Microsoft 365 dana 21. travnja 2020. Konkretno:

  • Office 365 Personal postaje Microsoft 365 Personal
  • Office 365 Home postaje Microsoft 365 Family
  • Office 365 Business Essentials postaje Microsoft 365 Business Basic
  • Office 365 Business Premium postaje Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business postaje Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 Business postaje Microsoft 365 Apps za male tvrtke
  • Office 365 ProPlus postaje Microsoft 365 Apps za velike tvrtke.

Cijene ostaju iste.

Na jednostavno pitanje – zašto ste promijenili naziv iz Office 365 u Microsoft 365? – Microsoft je ponudio prilično kompliciran, zakučast i nerazumljiv odgovor: Promijenili smo naziv da bi bolje odražavao raspon značajki i pogodnosti pretplate kojima želimo zadovoljiti jedinstvene potrebe pojedinaca i tvrtki.

Na svojim američkim web stranicama, Microsoft je ipak ponudio više odgovora, iz kojih smo razabrali da se promjenom naziva želi naglasiti da to više nije samo set par velikih programa, već da se njima dodaje umjetna inteligencija, usluge u oblacima i drugi napredni alati. Primjer toga je Microsoft Editor, alatka koja će na 20 jezika (među kojima vjerojatno neće biti hrvatski) nuditi umjetno inteligentniju nadogradnju na sadašnje Wordove alate za provjeru pravopisa i gramatike. Za očekivati je da će od 21. srpnja početi pojavljivati sve više takvih alata…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.