Microsoft je sinoć predstavio novi Microsoft 365, nasljednika Officea 365, a zatim je predstavio i dvije nove aplikacije za privatne korisnike.

Microsoft Family Safety je potpuno nova aplikacija koja omogućuje da vidite gdje se vaša djeca nalaze (i dobijete obavijesti kada stignu ili napuste školu, dom ili neko treće mjesto) te koliko vremena „gube“ uz igre, TV, filmove, serije, glazbu (uz uvjet da koriste Windowse, Xbox i Android – a ne nešto od Applea ili Sonyja). Family Safety može ograničiti vrijeme koje će djeca trošiti na neke od tih aktivnosti te koje će igre i aplikacije koristiti.

Microsoft će novu aplikaciju podijeliti zasad ograničenom krugu beta testera, a nije objavio kada će ju moći preuzeti svi zainteresirani, te hoće li ju morati platiti.

Drugi novitet je Teams – dobro poznata aplikacija koja je nastala kao pandan Skypea za poslovne korisnike. Zbog situacije oko koronavirusa, Teams je stekao mnoštvo novih korisnika, što je vjerojatno ponukalo Microsoft da najavi novi Microsoft Teams koji će omogućiti da ostanete u kontaktu s obitelji i prijateljima.

Zamisao je da jednu mobilnu aplikaciju koristite i za posao i za privatne kontakte, te se po potrebi prebacujete s poslovnog na privatni račun da bi provjerili jedne ili druge kalendare, zadatke, dokumente (Word, Excel, PowerPoint…) ili pokrenuli/nastavili komunikaciju (glasom, videom, pisanjem). Novom aplikacijom moći će se unutar obitelji dijeliti planovi o putovanjima ili proslavama rođendana, fotografije/video, to-do i shopping liste, zadaci…

Ovdje se možete prijaviti za beta testiranje nove verzije Teamsa.

Microsoft je danas izdao još jednu novu aplikaciju (zasad još u beta verziji: Microsoft News Bar koji prikazuje vijesti na radnoj površini Windowsa – gdje odaberete i koje (iz kojih izvora) odaberete, a možete odabrati i što će se dogoditi kada zadržite kursor nad viješću koja vas zanima: po defaultu, prikazat će kratki pregled vijesti, a cijelu vijest u web pregledniku, kada kliknete na nju.

Microsoft News Bar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.