O usluzi i aplikaciji Dark Sky pisali smo još pred pet godina, kada je to još uvijek bila jedna od prvih usluga takozvane hiperlokalne vremenske prognoze – koja je gotovo 100% sigurna, zato što je ograničena na manje područje (gradska četvrt, manji grad) i na ograničeni period (najviše 48 sati).

Da se radi o nečem izuzetnom – shvatio je i Apple, koji je jučer kupio Dark Sky. Cijena nije objavljena, ali zato su već povučene mjere koje je očito zahtijevao kupac: smjesta je „ubijena“ Android aplikacija. Kupcima koji su se pretplatili na uslugu jamči se povrat novca nakon 1. srpnja, kada će korisnici moći vidjeti prognozu samo preko plaćene iOS aplikacije; ona se tada ukida ne samo u Android aplikaciji nego i na web stranici te u nezavisnim aplikacijama koje koriste njen API (programsko sučelje). Ubijen je čak i blog: povučene su sve objave a dodana ona o kupnji.

Mediji špekuliraju o tome hoće li Apple u nekom trenutku zaustaviti i iOS aplikaciju – da bi korisnike prebacio na svoju vlastitu aplikaciju, uz plaćanje ili besplatno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.