Može li jedan uređaj zamijeniti dva – smartfon i laptop? Londonski Planet Computers smatra da može: to bi bio Astro Slide 5G Transformer, kojeg nudi preko crowdfunding platforme Indiegogo.

A očito nisu jedini koji tako misle: uređaj je za svega par dana sakupio 300% od tražene svote – premda nije jeftin: u najjeftinijoj varijanti, košta nešto manje od 4.000 kuna.

Astro Slide je prvi i zasad jedini uređaj koji se spaja na 5G mreže a nudi punu QWERTY tipkovnicu (s hrvatskim rasporedom). Ona se izvlači (slide – otud naziv) ispod ekrana veličine 6,53“.

Slide nudi i Wi-Fi 6 te Bluetooth LE Audio a pogone ga Android 10 ili Linux – možete odabrati nakon reboota. Pogonit će ga MediaTek Dimensity 1000, čipset za kojeg Planet tvrdi da je dvostruko jači od 5G čipova koji su sada na tržištu, dok će baterija izdržati cijeli dan poslovnog i privatnog korištenja (a može se napuniti bežično).

Nudi se i brzina prijenosa podataka do 4,7 Gb/s preko dvostrukog 5G modema. Stražnja kamera nudi 48 megapiksela, a tu je i prednja kamera, za chat. Tipkovnica je pozadinski osvjetljena a nudi se i u hrvatskoj verziji (čćđšž!). Tu su i priključak za slušalice, dva USB-C priključka, 6/128 GB (i mikro SD utor), NFC, utori za dva SIM-a (plus eSIM), UKV radio, stereo zvučnici… Podatak o težini nije objavljen.

Planet Computers već ima iskustva sa sličnim uređajima; preklani je preko iste platforme uspješno financirao sličan, ali daleko slabiji Cosmo Communicator.

I za kraj – loša vijest: isporuke Astro Slidea kreću za godinu dana, u ožujku 2021.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.