Samsung je na svom matičnom, južnokorejskom tržištu izdao nove slušalice koje je napravio AKG. Ta tvrtka, u Samsungovom vlasništvu, inače je osnovana u Beču, a riječ je o jednom od najuglednijeg proizvođača audiofilske opreme.

Novi AKG N400 su potpuno bežične slušalice (True Wireless – slušalice u lijevom i desnom uhu rade neovisno jedna o drugoj) koje izgledom itekako nalikuju na Samsung Galaxy Buds+. To dakako nije slučajno jer Samsung nije krio kako je u njihovoj kreaciji sudjelovao i AKG. No dok su Buds+ stvorene kao konkurent tržišnom lideru, Appleovim istinski bežičnim slušalicama AirPods – od kojih su jeftinije, prema nude podjednake mogućnosti – AKG-ov „original“ očito cilja AirPods Pro.

AKG N400 tako nudi i tehnologiju za suzbijanje buke, kakvu ima u AirPods Pro, ali ide i korak dalje: dok Appleove slušalice imaju certifikat IPX4, koji jamči otpornost na vodu i znoj (u manjim količinama), AKG nudi certifikat IPX7, što znači da se njegove slušalice mogu koristiti u vodi – i pod njom.

I po svim ostalim specifikacijama AKG N400 se može mjeriti sa slušalicama AirPods Pro; po trajanju baterije i brzini punjenja ih i nadmašuje. No zato je jeftiniji: može se kupiti za 229.000 wona – nešto više od 1.300 kuna, ali puno manje od Appleovih slušalica koje u najjeftinijoj varijanti koštaju više od 2.500 kuna na našem tržištu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.