WhatsApp je danas objavio kako je ograničio masovno prosljeđivanje poruka koje su već proslijeđene više puta. Konkretno, ako prepozna sadržaj koji je proslijeđen više od pet puta, moći ćete ga proslijediti preko samo jednog chata.

WhatsApp je u svojoj objavi istaknuo kako se njegova mreža koristi za hvalevrijedne ciljeve: kako bi ljudi za epidemije ostali u kontaktu s drugim ljudima do kojih im je stalo – rodbinom i prijateljima – ili su im potrebni (liječnici, kolege, profesori…), kao i za hvalevrijedne akcije poput one u Italiji gdje je WhatsAppom koordinirana podrška liječnicima (još takvih primjera je objavljeno ovdje, u odjeljku Priče).

WhatsApp nije objasnio kojim će se kriterijem poslužiti da bi razlikovao takve hvalevrijedne akcije od širenja lažnih i štetnih vijesti, kao što su pozivi na rušenje 5G tornjeva, ili dezinformacija o koronavirusu. No WhatsApp, kao i ostale chat usluge i mobilne mreže, ionako već godinama muku muče s dezinformacijama – pa ih najčešće znaju razlikovati od korisnih informacija – ali ne baš uvijek. Nemojte se začuditi ako ovih dana vaš meme ili posve nevin zabavni video ostane blokiran jer ga WhatsApp ne želi proslijediti…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.