U okviru svoje redovite objave o novitetima u vezi s pandemijom koronavirusa, Facebook je jučer objavio novitet u svojoj aplikaciji: Quiet Mode.

„Bilo da želite usredotočiti se na obitelj i prijatelje, spavati bez ometanja ili upravljati načinom na koji provodite vrijeme kod kuće, imamo alate koji vam mogu pomoći da pronađete pravu ravnotežu za način na koji koristite Facebook“, piše u objavi.

Nažalost, objava ne iznosi detalje o novoj mogućnosti. Iz američkih medija doznajemo da je ona već aktivna za korisnike u SAD-u i da će uskoro postati aktivna i u „ostatku svijeta“ – ali samo na iOS-u; na Androidu će se početi uvoditi od slijedećeg mjeseca.

Quiet Mode omogućuje utišavanje obavijesti – do daljnjega, ili svaki (radni) dan, po noći ili u radno vrijeme. Može se lako uključiti, preko Postavki (Settings), a taj je izbornik preuređen tako da je lako doći do podešavanja prikazivanja novosti i notifikacija.

Facebook Quiet Mode
foto: Facebook

TechCrunch podsjeća da su aplikacije kao što je Facebook rađene tako da maksimiziraju vrijeme koje provodimo uz njih, zbog čega su iOS i Android uveli mogućnost isključenja slanja njihovih obavijesti, pa Facebook sada uvodi mogućnost da se one ograniče a da se ne isključe posve.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.