Želite oglasiti da vaš restoran radi dostave, ili imate neku drugu poslovnu ideju koju bi htjeli izreklamirati, ali u ovo doba koronavirusa ne možete okupiti ekipu koja bi vam snimila reklamu?

YouTube je jučer ponudio Video Builder, besplatan alat za izgradnju video oglasa. Za njega vam ne treba nikakvo redateljsko umijeće, niti iskustvo video-montaže, pa čak ni video materijal. Sve što vam treba je par reklamnih poruka (tekstualnih) i logotip a od ponuđenih mogućnosti odabrat ćete boje, tip slova (pazite da ne odaberete neki bez podrške za „naša slova“ jer će prikazati „hijeroglife“ umjesto čćđšž), animaciju, glazbu (YouTube nudi vlastitu besplatnu glazbu i zvučne. efekte). Kad sve dovršite, YouTube će vas malo gnjaviti da gotovi spot (duljine 6 ili 15 sekundi) iskoristite za oglašavanje preko Google Adsa – ali ne morate: dobit ćete YouTube video kojeg možete iskoristiti za reklamu preko društvenih mreža.

No nije sve jednostavno: Video Builder ne možete odmah pokrenuti; najprije se treba prijaviti ovdje a zatim pričekati par dana da Google odobri vašu molbu (tipično do pet dana, kako kaže). Za to će vam trebati Google račun (ili morate svoj vlastiti e-mail račun vezati uz Gmail) a nakon toga treba pokrenuti i podesiti YouTube kanal. Upute za cijeli postupak te za korištenje usluge su ovdje – na engleskom, jer na drugim jezicima još ne radi.

Video Builder je još uvijek u beta fazi razvoja i još ne bi ni bio dostupan da nije situacije s koronavirusom – ovako je vrlo tražen, a sigurno je da je Google požurio i zato što usporedive besplatne alate već nudi konkurencija (Vimeo, VSCO).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.