Microsoft je sinoć objavio da je dovršio finalnu verziju nove inačice Windowsa 10 koja će izaći slijedećeg mjeseca kao May 2020 Update. (Ako ste nestrpljivi, možete i odmah: na gornjem linku Microsoft objašnjava kako da uđete u Windows Insider Program i preuzmete nadogradnju.)

Nova verzija, koja je dosad bila poznata kao Build 19041.207 odnosno 20 H1, ne donosi krupne promjene. Najveći novitet je Vaš telefon, o kojem smo nedavno pisali, a koji je dobio nove mogućnosti (ali hoćete li ih moći iskoristiti – ovisi o tome koji mobitel imate). Detaljni spisak noviteta naći ćete ovdje.

Mogućnosti ove nadogradnje zaključene su još lani; tada je Microsoft krenuo „peglati“ detalje, kako bi se izbjegle ranije situacije da Windows Update izazove nove probleme korisnicima, umjesto da riješi stare.

Novi su se, međutim, već pojavili – i to istodobno s izlaskom gomile zakrpi na Patch Tuesday (njih 113, od toga 19 kritičnih, a tri se već zlorabe). Problem se pojavio u Defenderu, koji bi naprosto prestao funkcionirati; u međuvremenu je Microsoft riješio problem izdavanjem nove verzije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.