Airbnb je još 2016. pokrenuo Experiences, uslugu za zahtjevne turiste koji žele upoznati ne samo autentične lokacije nego i autentične ljude. Na taj način ste mogli posjetiti Osaku i iskusiti meditaciju s budističkim redovnicima, naučiti kuhati pastu s talijanskom bakom, plesati irske plesove s plesačicama u Galwayu…

U doba koronavirusa putovanja su stala, a Airbnb je zabilježio goleme gubitke: stoga je zaustavljen i Experiences – da bi ga Airbnb ponovno pokrenuo, ali kao Online Experiences. Nova iskustva omogućuju vam da na sat ili dva upoznate svoje domaćine, preko Zoom videokonferencija, a da vam oni prenesu svoja iskustva. Već ih se nudi preko pedeset, uz dodavanje novih svakodnevno. Samo u posljednjih nekoliko dana dodana je mogućnost da naučite plesati tango od profesionalaca u Buenos Airesu, jedriti od osvajača olimpijske medalje ili uživati u zdravom mediteranskom životu u – Klisu, gdje će vaš domaćin biti Marin, predstavnik 14. (da, četrnaeste!) generacije koja na svojoj zemlji proizvodi maslinovo ulje i vino.

Marin Klis Airbnb

Naravno, sva ta iskustva nisu besplatna – ali cijene su vrlo umjerene: kreću se od 9 kuna (kulturni posjet londonskoj kineskoj četvrti) do 358 kuna, koliko ćete platiti hranjenje pasa u ruševinama Černobila. No ima i besplatnih: oni se nude umirovljenicima, za koje je Airbnb svjestan da su najugroženiji pandemijom, a najteže putuju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.