Apple je jučer objavio da je usluga Apple Music, koja nudi više od 60 milijuna pjesama, dostupna i u Hrvatskoj.

Hrvatska je posljednja zemlja Europske unije u kojoj je postao dostupan Apple Music. Istodobno je uveden i u Sjevernoj Makedoniji i Islandu, kao i u drugim zemljama regije u kojima je istodobno ponuđen i App Store i iCloud: Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu.

Apple Music je tako sada postao dostupan u 167 zemalja, a kod nas će se moći besplatno isprobavati šest mjeseci. Uvjet za uslugu je izrada Apple ID-a i prijava kreditne kartice, a nakon šest mjeseci platit ćete ju 44,99 kuna mjesečno (ili 69,99 kuna – za cijelu obitelj). Cijene su niže nego u SAD-u ili zapadnoj Europi, gdje košta 10/15 dolara/eura, a upola je niža uz studentski popust.

Apple Music se može koristiti na iPhoneu, iPadu, iPodu, Apple Watchu, TV-u i Appleovim računalima, ali i na Androidu te preko Google Chromecasta.

Apple

HDS ZAMP sa zadovoljstvom najavljuje dolazak ovog servisa kao novi korak u razvoju tržišta digitalne glazbe u Hrvatskoj, istaknuto je u jučerašnjem priopćenju. „Nadamo se da će se isto uskoro dogoditi i sa servisom Spotify, kojeg već dugo čekamo ovdje“, izjavio je direktor ZAMP-a Nenad Marčec.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.