Canon Europe potvrđuje svoju predanost filmskoj i TV branši predstavljajući dva nova inovativna i višenamjenska proizvoda koji pomiču granice kreativnosti i ispunjavaju višestruke produkcijske zahtjeve.

Novi EOS C300 Mark III aparat je sljedeće generacije iz sustava Cinema EOS s novim Super 35-milimetarskim 4K CMOS DGO (Dual Gain Output) senzorom, modularnim dizajnom i mogućnošću snimanja u više formata. Canon je predstavio i CN10X25 IAS S – svestrani 25-250-milimetarski CINE-SERVO objektiv s 10x zumom i podrškom za 8K koji nudi izuzetno širok raspon žarišne duljine i mogućnost proširenja do 375 mm uz upotrebu ugrađenog 1,5x konvertera. Osim toga, Canon predstavlja i nova ažuriranja ugrađene programske podrške za profesionalne monitore te kamere iz sustava Cinema EOS. Nova ažuriranja poboljšavaju funkcionalnost, kompatibilnost i radne procese.

Temeljeći se na hvaljenom modelu EOS C300 Mark II predstavljenom godine 2015., EOS C300 Mark III, s novim DGO senzorom koji poboljšava HDR izlaz premašujući 16 točaka dinamičkog raspona, podesivim dizajnom – sličnom onome kakav nudi prošle godine predstavljen EOS C500 Mark II – te mogućnošću snimanja do 120 sličica po sekundi u formatima 4K Cinema RAW Light ili XF-AVC – kamera je prikladna za različite vrste produkcija. Te značajke čine EOS C300 Mark III savršenim izborom za korisnike koji traže uređaj kojim će snimati sve – od dokumentarnih filmova i reklama do korporativnih videa i filmskih drama.

Predstavljanje ovog uređaja, a isto tako i predstavljanje novog objektiva CN10X25 IAS S, Canonov je izravni odgovor na traženje da stvori kombinaciju proizvoda koja će ispuniti rastuće zahtjeve tržišta za produkciju sadržaja visoke kvalitete bez obzira na žanr.

EOS C300 Mark III prva je Canonova kamera s DGO senzorom – novoosmišljenim slikovnim sustavom koji nudi izuzetno jasnu kvalitetu slike pri slabom svjetlu kao i sjajne mogućnosti bilježenja HDR slike, zahvaljujući kojima profesionalni snimatelji mogu snimati u HDR-u kao nikada do sada.

Svaki piksel na senzoru iščitava se dvije razine pojačanja – jednom visokom, jednom niskom – koje se zatim spajaju da bi stvorile jedinstvenu sliku. Iščitavanje višeg pojačanja optimizirano je da bi zabilježilo jasne detalje u mračnijim područjima dok je iščitavanje nižeg pojačanja optimizirano za bilježenje detalja u svjetlijim područjima. Zajedno, na točnosti razine jednog piksela, detalji i značajke osvijetljenih i neosvijetljenih dijelova slike zadržani su i poboljšani – što omogućuje profesionalcima da postignu impresivni visoki dinamički raspon u više od 16 točaka.

Canon CN10X25

Vrlo lagan, svestrani 4K CINE-SERVO objektiv CN10X25 IAS S, pogodan i za 8K, ispunjava potrebe različitih vrsta produkcije. Zahvaljujući širokom rasponu žarišne duljine, mogućnosti da ga se podesi za TV ili filmsku produkciju te kompatibilnošću s kamerama koje koriste Super 35mm ili senzore punog kadra – savršen je za profesionalne korisnike koji žele snimati visokokvalitetnu produkciju različitih žanrova, od drame preko reklama pa do sportskih događaja i dokumentaraca. Objektiv se sjajno slaže s kamerama kao što je nova EOS C300 Mark III.

Zahvaljujući blendi u 11 oštrica, stvara meki efekt zamućenja pozadine (bokeh) koji ističe objekte snimanja, s toplim tonovima boja i izvanrednom kvalitetom slike i filmskim prikazom. Kada se koristi s Canonovim kamerama iz sustava Cinema EOS, uključujući EOS C300 Mark III, taj objektiv nudi najbolju kvalitetu slike te operativnost i pouzdanost kakvu branša i zahtijeva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.